Atelier Circuler

Open hout- en metaal- bewerkingsatelier. Urban Mining.


Contact

Openingsuren

  • woensdag 12:00–20:00
  • zaterdag 12:00–18:00

Atelier Circuler biedt een opengestelde werkplaats aan waar organisaties, semi-professionelen, hobbyisten en doe-het-zelvers ideeën kunnen vormgeven in hout, metaal en elektronica - met of zonder begeleiding. Ontstaan door 3 vrienden met de nood aan een plaats waar iedereen terecht kan voor het uitwerken van DIY-projecten.


OPEN ATELIER


Het open atelier bestaat uit een zeer uitgebreid houtbewerkingsatelier, een klein las-atelier en een elektronica-afdeling waar ook een 3D-printer ter beschikking staat.

(!) Reserveren verplicht.


ERVARING


Om veiligheidsredenen, is het volgen van een veiligheidsworkshop of een bewijs van bekwaamheid voorleggen verplicht alvorens men aan de slag kan in het atelier. Meer info op hun website.


LID WORDEN


Voor jaarlijks lidmaatschap betaal je €25.
Lidmaatschap voor één dag kost je €5.


PROJECTEN


Met hun instroom van gerecupereerde materialen voeren zij projecten uit op maat. Het team van Atelier Circuler heeft ervaring in en buiten het atelier. Ze bouwen alles in hout en/of metaal: meubelen voor binnen en buiten, kleine bouwprojecten, restauraties...


URBAN MINING


Atelier Circuler vzw zamelt recuperatiemateriaal in. De belangrijkste bron van materialen komt voort uit het Urban Mining-project. Hier zorgt de stedelijke omgeving voor kostbare grondstoffen. Atelier Circuler demonteert en ontgint herbruikbare materialen uit gebouwen voordat deze gesloopt of gerenoveerd worden.


MATERIALENBANK


De Leuvense materialenbank is een opslagplaats van de verzamelde, gerecupereerde materialen en grondstoffen. Ze brengen ze terug in omloop via hun webshop: www.materialenbankleuven.be.

Het atelier
Arnout en Rens