Seedbox | Stelplaats

Seedbox

De zadenbib van Leuven.


Seedbox is een zadenbib waar iedereen zaden (en plantgoed) kan lenen, doneren en ruilen.


Seedbox is ontstaan vanuit het idee om een zadenbank op te richten die toegankelijk is voor iedereen. De oprichters zelf waren al even bezig met het verzamelen en het ruilen van zaden op kleine schaal, maar stellen vanaf nu hun collectie graag open voor heel Leuven. Zo willen ze de natuur dichter bij de mensen brengen, mensen ondersteunen in hun autonome voedselvoorziening en hun steentje bijdragen aan de biodiversiteit.

Door samen al hun zaden te centraliseren op één plek die toegankelijk is voor iedereen, creëren ze een groot en divers aanbod van zaden en planten waar iedereen wel wat interessants kan vinden. Of je nu op zoek bent naar een oud tomatenras, of een leuke hangplant voor in je veranda, ze proberen om aan ieders wensen te voldoen.

Hun zadenbib is te vinden in Stelplaats. Hier kan iedereen zaden komen halen, brengen en ruilen. Door de huidige omstandigheden kan Seedbox nog niet fysiek open gaan. Daarom werkten ze de voorbije maanden aan een website. De hele catalogus staat online, zo kan je eenvoudig zaadjes bestellen via mail.

Zaden ruilen: zaden komen halen staat gelijk aan zaden terug binnenbrengen, hetzij van de soorten die je van ons geleend hebt of van andere planten waar je zaad van geoogst hebt. Zo kan het aanbod steeds blijven groeien en transformeren ze elke tuin tot een plaats van plezier voor mens en dier.


Zo creeren we samen meer diversiteit in huis en tuin.


IMG 1988
IMG 2022
Stelplaats November 2020 Fotograaf Birgit Sterckx 3753 1
Stelplaats November 2020 Fotograaf Birgit Sterckx 3750
Stelplaats November 2020 Fotograaf Birgit Sterckx 3758 1
Stelplaats November 2020 Fotograaf Birgit Sterckx 3752
IMG 1992