Simultaan: Broeiplaats x Groef | Stelplaats

zo/05/12

Simultaan: Broeiplaats x Groef


informatie

  • > GRATIS
  • FRINGE - Knal! festival
  • Broeiplaats > Kunst

Fringe is een eigenzinnig programma, ver weg van de platgetreden paden. Centraal staan jonge makers en het experiment. Hoe gaan zij om met de bigbangtheorie en welke verwondering roept het ontstaan van ruimte en tijd bij hen op? Dat hoor en zie je in bestaand en nieuw werk van dit beloftevolle artistieke talent.


Simultaan grijpt terug naar de kern van de oerknal: het gelijktijdig ontstaan van ruimte en tijd in het heelal. Net zoals bij de big bang ontstaat er een indrukwekkende kettingreactie: performance, dans, installatie en radio creëren samen een artistieke big bang van formaat. De hele dag door beleef je sterke performances op verschillende plekken in Stelplaats.


RADIO BIGBANG (10:00 - 22:00)
Tijdens Radio BigBang zullen zowel wetenschappers, kunstenaars als artiesten te horen zijn. 12 uur lang hoor je er interessante panelgesprekken, DJ-sets en artist talks. Er zijn uiteenlopende wetenschappelijk en filosofische topics.


PERFORMANCE HALL
In de maak - Georgy / meisje italia


AUDIOVISUELE PERFORMANCE
Voor dit onderdeel vragen we een muzikant om samen te werken met een visuele kunstenaar. Samen maken zij een nieuwe creatie rond het thema Ruimte en Tijd. Het resultaat wordt gepresenteerd op 5 december.


SCENOGRAAF
In samenwerking met een jonge architect / scenograaf ontstaat een continue beweging van objecten door ruimte en tijd. Deze objecten maken deel uit van de ruimte waarin de performances plaatsvinden.

WEBSITE GROEF
Broeiplaats x groef knal
Unknown 3
ANDERE EVENTS