Space Jam met gone icon + Pothamus + Aili | Stelplaats

zo/05/12

Space Jam met gone icon + Pothamus + Aili


informatie

  • > €5
  • i.s.m. Stuk x INUIT
  • Stelplaats > Muziek

Drie veelbelovende Belgische muzikale acts performen onder een duizelingwekkende sterrenhemel van animatie-wizard Jaak De Digitale.


PROGRAMMA

14:00 gone icon
15:30 Pothamus
17:00 Aili
Video: Jaak De Digitale


JAAK DE DIGITALE

Speciaal voor KNAL! creëerde animatiekunstenaar Jaak De Digitale een virtuele sterrenhemel die geprojecteerd zal worden op de 360°-koepel van de dome. INUIT en Stelplaats nodigen drie beloftevolle Belgische acts uit om deze imaginaire kosmos te voorzien van een soundtrack.


GONE ICON

De Leuvense muzikant gone icon woont tegenwoordig in Brussel en maakt emotionele post-club ritmes a la Arca en Eartheater. Weifelend en mompelend baant de vocalist zich een weg door gedeconstrueerde songs.


POTHAMUS

Pothamus is the next big thing van de Belgische sludge en postrock. Het trio maakt indruk met explosieve liveshows en een uitgepuurde sound waarin repetitieve riffs, ijle drones en woeste uitbarstingen het mooie weer maken. Een sound die het publiek blijkbaar kan smaken, want Pothamus dook dit jaar zowaar ‘De Zwaarste Lijst’ van Studio Brussel binnen met maar liefst 3 (!) songs.


AILI

De Belgisch-Japanse artiest Aili werkte het afgelopen lockdownjaar samen met elektronicaproducer Transistorcake. Hun debuutsingle Dansu, een frisse en dansbare cocktail van Kosmisch Musik, acid, house, elektronica, disco en leftfield pop, werd erg gesmaakt door de Vlaamse radiostations. Aili’s zachte en speelse lyrics zweven over de hypnotiserende synths en groovy ritmes van Transistorcake. Een unieke combo waar we nog veel van gaan horen.


Locatie: The Dome (Martelarenplein)


KNAL! Planetarium Music Festival
GONE ICON
KNAL 20211205 Space Jam Aili beeld no credits
POTHAMUS
ANDERE EVENTS