Stel Tentoon #2 / Elfride & Elise | Stelplaats

vr/19—zo/28/03

Stel Tentoon #2 / Elfride & Elise


informatie

  • > GRATIS
  • Ruimte voor (jonge) kunstenaars
  • Stel Tentoon > Kunst

De garagepoorten van Stelplaats worden een blanco canvas voor kleine en grote kunstenaars. Hiermee blikken we nostalgisch terug naar de beleving die er voor de pandemie raasde doorheen Stelplaats. De garagepoorten zijn op die manier een reflectie van de jongeren hun leefwereld vandaag.


Elfride en Elise kennen elkaar van de lagere school en van de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst. Ze werkten eerder samen voor de Hagelandse kunstroute in 2016 waarbij ze etalagetekeningen maakten in Tremelo. In ‘Stel Tentoon’ komen ze samen naar buiten met hun werken.


Elfride Heylen


Elfride is 24 jaar en ingenieur-architect van opleiding. Beeldende kunst heeft haar altijd geboeid. Daarom heeft ze naast haar studies deeltijds kunstonderwijs gevolgd aan de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst. Ze startte in het atelier tekenkunst en groeide verder naar het atelier specialisatie tekenkunst.

Elfride werkt rond verschillende thema’s en haalt haar inspiratie uit afbeeldingen die haar intrigeren. Dat kan een expressie, een kleurencombinatie, een contrast of een compositie zijn. Op die sterktes zet ze in. Momenteel tekent Elfride vooral mensen en probeert ze hun emotie te vatten in haarwerk. Vaak zijn dit ook mensen uit haar eigen leefomgeving. Daarnaast verdiept ze zich in het creëren van kleuren en kleurnuances. Ooit startte ze met pastelkrijt, nadien schakelde ze over naar een combinatie van verschillende materialen en texturen, en tot slot keerde ze terug naar de basis: kleurpotlood. Ze vindt het fascinerend om nieuwe kleuren te ontdekken en te verwerken in haar tekeningen. Elfride probeert haar werken op zo’n manier op te bouwen dat ze van veraf bekeken uit monochrome tinten bestaan. Van dichtbij kan je zien dat diverse kleuren het geheel vormen.


Elise Den Hond


Elise is geboren op een schrikkeldag in ’96. In juni 2020 studeerde ze af als kleuterjuf én ook als leerkracht secundair plastische opvoeding. Momenteel combineert ze het werken als juf met een banaba in de zorgverbreding en remediërend leren.

Tekenen boeide haar al van kindsbeen af en haar nabije omgeving stimuleerde haar om de stap te zetten naar de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst in Rotselaar. Sindsdien is haar interesse enkel toegenomen. Zo volgde ze ondertussen vijf jaar tekenkunst, gevolgd door een jaar cross-over teken- en schilderkunst. Momenteel doet Elise nog een extra opleiding schilderkunst.

Vandaag werkt Elise vooral met pastelkrijt en olieverf. Ze start van foto’s die haar interesseren. Ze werkt graag met felle kleuren, maar evenzeer experimenteert ze uitsluitend met houtskool. En ja, ook olieverf maakt deel uit van haar zoektocht naar haar eigen stijl.

Het creatieve van deze wereld vindt Elise eindeloos boeiend.


>>> Gelieve de corona maatregelen en richtlijnen ter plaatse te volgen en te respecteren. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

instagram elfride
instagram elise

Nog op het programma:


02/04—11/04/2021
Matthijs van der Burgt
> Resident Cas-co


16/04—25/04/2021
Club Efemeer
> Resident Cas-co

stel tentoon 2021
IMG 5464 1 ex3
IMG 5464 1 ex12
IMG 5464 1 ex2
ANDERE EVENTS