vr 02—zo 11/04

Stel Tentoon #3 / Matthijs van der Burgt


informatie

  • > GRATIS
  • Ruimte voor (jonge) kunstenaars
  • Stel Tentoon > Kunst

De garagepoorten van Stelplaats worden een blanco canvas voor kleine en grote kunstenaars. Hiermee blikken we nostalgisch terug naar de beleving die er voor de pandemie raasde doorheen Stelplaats. De garagepoorten zijn op die manier een reflectie van de jongeren hun leefwereld vandaag.


Matthijs van der Brugt (Cas-co)


Het werk van Matthijs van der Burgt komt voort uit zowel interesses in, als frustraties met het medium fotografie. In een speelveld afgebakend door die interesses en frustraties zijn, zoals een associatieoefening, werken onderling verbonden en is een eigenschap van het ene werk de aanzet voor een ander werk.
Belangrijke pijlers in deze oefening zijn het eigenlijke beeldvlak, de werking van licht op materie, de vervlakking en vervorming van perspectief, en de indexicale relatie tussen het beeld en het afgebeelde.

Er is geen streven naar een narratief, van belang is het spel en de associatie met materie en medium, de ontkenning en bevestiging daarvan, en het duwen en aftasten tot waar de beweegreden fotografie nog geldig is.

Matthijs van der Burgt woont en werkt in Leuven. Hij behaalde een master in de beeldende kunsten aan LUCA School Of Arts en is resident in Cas-Co.


>> Gelieve de corona maatregelen en richtlijnen ter plaatse te volgen en te respecteren. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

website
INSTAGRAM
cas-co

nog op het programma:


16/04—25/04/2021
Club Efemeer
> Resident Cas-co

stel tentoon 2021
Discodisco
6
Cyanotype On Canvas140x180
Renegotiating Space 1
Index
ANDERE EVENTS