do 16/07

Stelplage on air / Jamrock x Kingstep & Damballa Soundsystem


informatie

  • > GRATIS
  • Een wekelijkse live radioslot
  • Stelplaats > Muziek

Stelplage is de zomerbar van Stelplaats. Want vakantie is een mindset, geen bestemming! Dus om jouw zomer in eigen land te garanderen, bouwden we ons binnenplein helemaal om. Een nieuw terras met strandstoelen, parasols, palmbomen, pingpong, toppenbiljart, jeu de boules... en natuurlijk een bar met vernieuwde drankenkaart. Voeten omhoog: aaaaaahhhh... Vanaf 3 juli elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 22:00.


De zomerbar wordt telkens aangevuld met extra evenementen:

>>> Elke donderdag: 'Stelplage on air' - een wekelijks live radioslot waarbij een Leuvens muziekconcept zijn of haar favoriete artiest(en) host. Samen selecteren ze een namiddag lang hun favoriete platen en praten ze over hun dromen, ambities en wat hen bezig houdt deze dagen. Heel laid back. Om met volle aandacht naar te luisteren of als gezellige achtergrondmuziek van het Stelplage zomerterras.

>>> Voor de tweede 'on air' nodigen we Jamrock Leuven uit - een samenwerking van enkele Leuvense selectors/producers met als doel deze muziekcultuur laagdrempelig tot bij de Leuvense jeugd en studenten te brengen. Vaak zijn het kleinere soundsystems of delen van grotere sounds die ze opstellen tijdens hun feesten met lokale artiesten. Jamrock hoopt zo dat mensen de smaak te pakken krijgen en de grotere sessies opzoeken die rond Leuven plaatsvinden. De muziek die ze draaien brengt een boodschap. De feestjes verlopen vaak anders, het gaat breder dan de klassieke waarden van peace & love die vaak met reggae gepaard gaan. Hier gaan ze tijdens Stelplage On Air graag dieper op in.

Jamrock Leuven nodigt volgende artiesten uit: Kingstep Soundsystem: al jarenlang aanwezig in de Leuvense reggae & dub scene. Deze heren runnen een soundsystem, label en recordshop. We bespreken oa de evolutie van de Leuvense dub scene en het nieuwe label.- Damballa Soundsystem: een eerder recent soundsystem, maar in het Leuvense zag je hun ongetwijfeld wel al aan het werk. Hoe kwamen ze in contact met de scene en welke boodschap proberen ze te brengen, wordt besproken in korte interviews.

Let op: dit is GEEN dansevent. Dit is een raioshow die je, omwille van de coronamaatregelen, gezellig vanop ons terras kan beleven. Of via de livestream via onze website van bij je thuis.


Inschrijven


Inschrijven
Voor deze activiteit moet je je niet inschrijven. Door de corona maatregelen hebben we wel een maximum capaciteit. Dus vol = vol.


Tijdstafel


  • 14:00: de radioshow start & de zomerbar opent
  • 21:30: laatste rondje
  • 22:00: de radioshow stopt & de zomerbar sluit

(!) Gelieve de coronamaatregelen en richtlijnen ter plaatse te volgen en respecteren.

ANDERE EVENTS