Stelplaya / terrasdiner met Anna Nairashvili (TFLS) x… | Stelplaats

vr/09/07

Stelplaya / terrasdiner met Anna Nairashvili (TFLS) x Groef


informatie

  • > €15
  • Easy going menu op het zonnige terras van Stelplaats, gemaakt en opgediend door jonge chefs en vaste Leuvense waardes.
  • Stelplaats > Eten

Stelplaya is de zomerbar van Stelplaats. Da’s op zonnige dagen blijven plakken en (wie weet) op de busparking dansen. Combineer negen weken lang comfort food, expo’s, petanque... met muzikale get togethers. Vanaf 30 juni elke woensdag, donderdag en vrijdag van 14:00 tot 22:00.


>>> Elke vrijdag: 'terrasdiners'. Easy going menu op het zonnige terras van Stelplaats, gemaakt en opgediend door jonge chefs en vaste Leuvense waardes. Tafelen tot zonsondergang, uitbuiken in onze ligstoelen met achtergrondmuziek die je meeneemt naar de roots van de keuken die je op je bord krijgt. When the world seems to shine like you've had too much wine, that's amore!


>>> Op ontdekkingsreis door de Georgische keuken met TFLS

De Georgische keuken is verrassend veelzijdig. Het werd beinvloed door verschillende culinaire tradities uit zowel Europa als Midden-Oosten en omliggende West-Aziatische landen. De grote variëteit in de Georgische keuken is ontstaan via de handelsroutes waar nieuwe ideeën zowel door handelaren als door reizigers in het land meegebracht werden. Deze keuken biedt een verscheidenheid aan gerechten met verschillende kruiden en specerijen.

De naam - TFLS staat voor "Tiflis” en “tafels". Tiflis is de oude benaming van het Georgische hoofdstad Tbilisi. Officieel werd deze benaming gebruikt tot 1936, maar de dag van vandaag geniet het nog altijd populariteit. Uit de combinatie van "Tiflis" en "tafels" werd de naam TFLS geboren. Op vrijdag 9 juli een try-out van TFLS tijdens Stelplaya voor 40 personen. Vanaf oktober 2021 enkele dagen per maand in de kantine van Maakleerplek aan de Vaartkom te vinden.


On the menu:

Aperitief:
- badridzhani nigvzit: gebakken aubergine gevuld met walnotenpasta

Hoofdgerecht:
- pchali: rodebieten-spread met walnoten en kruiden
- lobio: stoofpotje van rode bonen met ui en koriander
- mtsjadi: maisbroodje
- mini adzjaruli chatsjapoeri: Georgisch brood met kaas en ei
- gebakken chinkali: dumpling gevuld met paddenstoelen
of gekookte chinkali: dumpling gevuld met vlees (keuze)


MET MUZIEK DOOR GROEF


14:00 de bar opent
18:00 apero'ke
19:00 diner
22:00 de bar sluit

(!) Stelplaats mikt hierbij op een jong publiek dat met hun (zak)geld niet vaak de kans krijgt om van een resto ervaring te genieten.


>>> Praktisch:
Tickets verkrijgbaar twee weken voor het event: VRIJDAG 25 JUNI OM 12:00.
Stelplaats hecht belang aan het juist naleven van de geldende coronamaatregelen.

tickets
117175572 2667379846923005 4110170344126319639 n
ANDERE EVENTS