Stelplaya / terrasfilm: AFF presenteert Rocks x… | Stelplaats

wo/18/08

Stelplaya / terrasfilm: AFF presenteert Rocks x screening Say It Loud


informatie

  • > GRATIS
  • Openluchtfilm op het binnenplein van Stelplaats.
  • Stelplaats > Film

Stelplaya is de zomerbar van Stelplaats. Da’s op zonnige dagen blijven plakken en (wie weet) op de busparking dansen. Combineer negen weken lang comfort food, expo’s, petanque... met muzikale get togethers. Vanaf 30 juni elke woensdag, donderdag en vrijdag van 14:00 tot 22:00.


>>> Screening 'Say It Loud'

De preventiedienst van de stad Leuven nam deel aan het Europees project LOUD (Local Young Leaders for Inclusion). Naar aanleiding van dit initiatief, stapten jongeren van het Heilig Hart Kessel-lo in het voorjaar van 2020 in een artistiek traject onder leiding van Zoë Demoustier. Dans, tekst en film werden hun uitlaatklep om met de thema’s discriminatie en polarisatie aan de slag te gaan en hun eigen verhaal en dromen te uiten. Het resultaat werd een kleurrijke film met een sterke boodschap.


>>> Afrika FilmFestival presenteert 'Rocks'

ROCKS is een film van regisseur Sarah Gavron: een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen. De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.


Timing:
14:00 de zomerbar opent
20:00 screening LOUD project
20:20 start film
22:00 einde film + de zomerbar sluit

trailer Say It Loud
trailer Rocks
inschrijven
ANDERE EVENTS