Stelplaya / terrasfilm: AFF presenteert Wallay x… | Stelplaats

wo/11/08

Stelplaya / terrasfilm: AFF presenteert Wallay x screening Say It Loud


informatie

  • > GRATIS
  • Openluchtfilm op het binnenplein van Stelplaats.
  • Stelplaats > Film

Stelplaya is de zomerbar van Stelplaats. Da’s op zonnige dagen blijven plakken en (wie weet) op de busparking dansen. Combineer negen weken lang comfort food, expo’s, petanque... met muzikale get togethers. Vanaf 30 juni elke woensdag, donderdag en vrijdag van 14:00 tot 22:00.


>>> Screening 'Say It Loud'

De preventiedienst van de stad Leuven nam deel aan het Europees project LOUD (Local Young Leaders for Inclusion). Naar aanleiding van dit initiatief, stapten jongeren van het Heilig Hart Kessel-lo in het voorjaar van 2020 in een artistiek traject onder leiding van Zoë Demoustier. Dans, tekst en film werden hun uitlaatklep om met de thema’s discriminatie en polarisatie aan de slag te gaan en hun eigen verhaal en dromen te uiten. Het resultaat werd een kleurrijke film met een sterke boodschap.


>>> Afrika FilmFestival presenteert 'Wallay'

De onhandelbare Ady wordt door zijn vader een zomer lang naar zijn oom Amadou in Burkina Faso gestuurd. Hij wordt er allesbehalve hartelijk ontvangen. Tot Ady, die zich liefst onder z’n hippe koptelefoon verschuilt, ontdekt dat er altijd mensen zijn die je kan vertrouwen. Vooral zijn grootmoeder en het leuke meisje Yéli slaan barstjes in zijn eigenwijze pantser.

Wallay (wat "ik zweer het je" betekent in het Arabisch) volgt deze city boy in de kennismaking met zijn roots in Burkina Faso. Wat we zien door Ady’s ogen is oprecht en soms kinderlijk.


Timing:
14:00 de zomerbar opent
20:00 screening LOUD project
20:20 start film
22:00 einde film + de zomerbar sluit

trailer Say It Loud
trailer Wallay
inschrijven
ANDERE EVENTS