14/03/25
Opperdash - gespierde wraps?!

Wolf Ver Elst en Elias Nys, bevriend sinds de kleuterschool, hebben sinds kort Opperdash opgericht. Een concept dat zich richt op eiwitrijke, gezonde wraps voor sporters. Op vrijdag 14 maart organiseren ze een Food-tasting evenement in Stelplaats, waar bezoekers hun wraps proeven en feedback kunnen geven.
Lenka Schenck stelt enkele gerichte vragen zodat jullie ook mee zijn in hun verhaal!
Hoe is Opperdash ontstaan?
Elias: Vier jaar geleden merkte ik dat er weinig eiwitrijke en gezonde fitness voeding beschikbaar was. Tijdens mijn koksopleiding bedacht ik een innovatief concept: een fitness restaurant met eiwitrijke, gezonde maaltijden. Dat idee groeide verder tijdens mijn studie restaurant management en na mijn afstuderen besloot ik om er écht voor te gaan. En zo was ik een half jaar geleden met Wolf mijn plannen aan het bespreken op café, en sprong hij mee in het verhaal.
Wolf: In het begin richtte ik me vooral op branding en conceptontwikkeling, wat aansloot bij mijn studie grafisch ontwerp. Maar al snel werd het een volwaardige samenwerking. Hoewel ik geen achtergrond in fitness heb, vond ik het interessant om een nieuw concept uit te werken en marktonderzoek te doen. Samen brachten we Opperdash van idee naar realiteit en vier maanden geleden zijn we officieel gestart!
Hoe biedt Stelplaats jullie steun?
Wolf: Stelplaats is de ideale plek voor jonge ondernemers in Leuven. Ik ben hier kind aan huis, en met één mailtje was alles geregeld. De professionele keuken is exact wat we nodig hadden, en de hal is een unieke setting. Het is de ideale locatie voor ons eerste evenement!
Wat zijn jullie grootste uitdagingen en hoe gaan jullie ermee om?
"Als startende ondernemers moet je durven vragen stellen en fouten maken. Dat is hoe je groeit. Het moet niet vanaf het begin perfect te zijn. Door fouten leer je en kom je verder."
> Wolf
Elias: Precies. Iedereen begint klein. Het gaat erom dat je gewoon begint en hulp durft te zoeken. Ik heb veel moeten opzoeken en vaak om hulp gevraagd. Een goede omgeving is ook enorm belangrijk, zoals familie, vrienden en organisaties als Vlajo en Le(j)on, die een enorme steun kunnen bieden.
De combinatie van vriendschap en een zakelijke samenwerking was ook even wennen. We kennen elkaar al zo lang, dat het soms lastig is om puur als collega’s te denken. Natuurlijk hebben we meningsverschillen, maar die lossen we snel op. We vinden altijd een goede balans.
Wat kunnen bezoekers verwachten?
Elias: Veel mensen denken dat sportvoeding saai en eentonig is, maar wij maken het juist lekker en verrassend, dat kunnen ze komen proeven.
Wolf: We richten ons op jongeren in Leuven die gezonder willen eten. Mensen die sporten, maar ook gewoon iedereen die van lekker en gezond eten houdt.
Wat zijn jullie toekomstplannen?
Elias: Een foodtruck is de eerste stap. We willen samenwerken met sportscholen en vaste locaties hebben, zodat sporters na hun work-out makkelijk gezond kunnen eten. Maar de ultieme droom is uiteindelijk om een fitnesscentrum met een restaurant te combineren.
Wolf: We willen ook uitbreiden naar sportevenementen en festivals.
Wat staat er op het menu?
Wolf: We hebben drie heerlijke wraps: een vegan variant met seitan, een wrap met slow-cooked beef en onze absolute favoriet: kip in tomatensaus.
Elias: En niet te vergeten: al onze tortillawraps zijn huisgemaakt!




Ruimte voor jongeren(cultuur)
met hal, keuken, club, zeefdrukatelier, skatepark, graffitimuur , sporthal, repetitieruimtes, DJ-studio, vergaderruimte, fietsatelier, kinder- en jongerenpsycholoog