Deze website maakt gebruik van Cookies.

14/03/25

Opperdash - gespierde wraps?!

Foto post 164

Wolf Ver Elst en Eli­as Nys, bevriend sinds de kleu­ter­school, heb­ben sinds kort Opper­dash opge­richt. Een con­cept dat zich richt op eiwit­rij­ke, gezon­de wraps voor spor­ters. Op vrij­dag 14 maart orga­ni­se­ren ze een Food-tas­ting eve­ne­ment in Stel­plaats, waar bezoe­kers hun wraps proe­ven en feed­back kun­nen geven. 

Len­ka Schen­ck stelt enke­le gerich­te vra­gen zodat jul­lie ook mee zijn in hun verhaal!

Hoe is Opperdash ontstaan?


Eli­as: Vier jaar gele­den merk­te ik dat er wei­nig eiwit­rij­ke en gezon­de fit­ness voe­ding beschik­baar was. Tij­dens mijn koks­op­lei­ding bedacht ik een inno­va­tief con­cept: een fit­ness res­tau­rant met eiwit­rij­ke, gezon­de maal­tij­den. Dat idee groei­de ver­der tij­dens mijn stu­die res­tau­rant mana­ge­ment en na mijn afstu­de­ren besloot ik om er écht voor te gaan. En zo was ik een half jaar gele­den met Wolf mijn plan­nen aan het bespre­ken op café, en sprong hij mee in het verhaal. 

Wolf: In het begin richt­te ik me voor­al op bran­ding en con­cep­t­ont­wik­ke­ling, wat aan­sloot bij mijn stu­die gra­fisch ont­werp. Maar al snel werd het een vol­waar­di­ge samen­wer­king. Hoe­wel ik geen ach­ter­grond in fit­ness heb, vond ik het inte­res­sant om een nieuw con­cept uit te wer­ken en markt­on­der­zoek te doen. Samen brach­ten we Opper­dash van idee naar rea­li­teit en vier maan­den gele­den zijn we offi­ci­eel gestart!

Hoe biedt Stelplaats jullie steun?


Wolf: Stel­plaats is de ide­a­le plek voor jon­ge onder­ne­mers in Leu­ven. Ik ben hier kind aan huis, en met één mail­tje was alles gere­geld. De pro­fes­si­o­ne­le keu­ken is exact wat we nodig had­den, en de hal is een unie­ke set­ting. Het is de ide­a­le loca­tie voor ons eer­ste evenement!

Wat zijn jullie grootste uitdagingen en hoe gaan jullie ermee om?

"Als star­ten­de onder­ne­mers moet je dur­ven vra­gen stel­len en fou­ten maken. Dat is hoe je groeit. Het moet niet van­af het begin per­fect te zijn. Door fou­ten leer je en kom je verder."

> Wolf


Eli­as: Pre­cies. Ieder­een begint klein. Het gaat erom dat je gewoon begint en hulp durft te zoe­ken. Ik heb veel moe­ten opzoe­ken en vaak om hulp gevraagd. Een goe­de omge­ving is ook enorm belang­rijk, zoals fami­lie, vrien­den en orga­ni­sa­ties als Vla­jo en Le(j)on, die een enor­me steun kun­nen bieden. 


De com­bi­na­tie van vriend­schap en een zake­lij­ke samen­wer­king was ook even wen­nen. We ken­nen elkaar al zo lang, dat het soms las­tig is om puur als collega’s te den­ken. Natuur­lijk heb­ben we menings­ver­schil­len, maar die los­sen we snel op. We vin­den altijd een goe­de balans.


Wat kunnen bezoekers verwachten?

Eli­as: Veel men­sen den­ken dat sport­voe­ding saai en een­to­nig is, maar wij maken het juist lek­ker en ver­ras­send, dat kun­nen ze komen proeven.

Wolf: We rich­ten ons op jon­ge­ren in Leu­ven die gezon­der wil­len eten. Men­sen die spor­ten, maar ook gewoon ieder­een die van lek­ker en gezond eten houdt.


Wat zijn jullie toekomstplannen?


Eli­as: Een food­truck is de eer­ste stap. We wil­len samen­wer­ken met sport­scho­len en vas­te loca­ties heb­ben, zodat spor­ters na hun work-out mak­ke­lijk gezond kun­nen eten. Maar de ultie­me droom is uit­ein­de­lijk om een fit­ness­cen­trum met een res­tau­rant te combineren.

Wolf: We wil­len ook uit­brei­den naar sport­eve­ne­men­ten en festivals.

Wat staat er op het menu?

Wolf: We heb­ben drie heer­lij­ke wraps: een vegan vari­ant met sei­tan, een wrap met slow-coo­ked beef en onze abso­lu­te favo­riet: kip in tomatensaus.

Eli­as: En niet te ver­ge­ten: al onze tor­til­la­wraps zijn huisgemaakt!


Foto post 164
Foto post 169
Foto post 168
Foto post 167