Stelplage on air x Crowd Console x Interview with Lil… | Stelplaats

21/08/20

Stelplage on air x Crowd Console x Interview with Lil Rhizome


Crowd Console is ontstaan uit de as van de quarantaine, de zelf-isolatie en de vele highs en lows die volgden. De oorspronkelijke insteek was om game-nights te hosten, waar een muzikant zou worden uitgenodigd om gameplay live te begeleiden met muziek. Ondertussen zijn al een paar avonden in Stelplaats en de eerste edities van een maandelijkse radioshow op The Word achter de rug. De rode draad blijft echter het samenbrengen van zowel artiesten als publiek. Op 6 augustus zaten we samen met de artiesten die op de tweede editie van Crowd Console in Stelplaats speelden, en legden hen dezelfde vier vragen voor.


INTERVIEW MET LIL RHIZOMEHoe belangrijk zijn fysieke events nog in een tijd van eraves en online concerten/gatherings?


Ik vind niet echt dat er nog een onderscheid bestaat tussen irl (online) en url (offline), ze beginnen een beetje in elkaar over te gaan. Voor mij als artiest is er eigenlijk ook geen nood meer aan irl vind ik, omdat ik denk dat kunst online meer zijn plaats vindt en daar ook toegankelijker is. Daarom zie ik irl een beetje op de achtergrond verdwijnen, het is een beetje een achterhaald concept geworden. Door corona wordt dat nu versneld en ik vind dat allemaal wel ok. In die zin is corona wel een beetje een blessing in disguise.


Hoe zou jij de scene in België willen zien groeien?


Ik zou persoonlijk heel graag die avant-garde platforms, zoals Crowd Console, verder willen zien groeien. Wat ik heel leuk vind is die mix tussen irl en url, België kan zichzelf zo echt wel op de kaart zetten. Irl events worden nu wel al soms gelivestreamd, maar dat kan nog veel meer worden uitgewerkt. Het zou leuk zijn om de irl en url scene echt te zien samenvloeien.


Heeft internet muziek veranderd?


Ik vind dat een moeilijke vraag omdat ik mij de wereld niet echt meer kan inbeelden zonder het internet. Ik heb de wereld wel nog gekend voor de opkomst van het internet, maar het lijkt voor mij echt alsof het altijd al heeft bestaan. Ik denk wel dat internet alles heeft versneld, en alles exponentieel is aan het versnellen. Dat gaat waarschijnlijk, hopelijk, niet meteen stoppen. Ik denk wel dat er interessante dingen gaan gebeuren.


Kan je iets delen wat je hebt geleerd tijdens de lockdown?


Ik denk dat de lockdown voor veel mensen een tijd van introspectie is geweest, maar voor mij was dat niks nieuws omdat ik daar zelf al heel lang mee bezig ben. Ik ben denk ik al zeven jaar NEET, iemand die zijn school niet heeft afgemaakt en thuis eigenlijk hikikomori zit te wezen. Voor mij was de lockdown wel een tijd van eerlijk zijn met mezelf, ik heb eindelijk mijn droom van muziek te maken en echt iemand te zijn in de muziekscene leren omarmen. Ik heb op een bepaalde manier mezelf wel leren aanvaarden, dat het ok is dat dat is wat ik wil doen.


Interview door Wannes Dewit.

ANDERE BLOGPOSTS