Er zijn 3 mogelijkheden om de Hal van Stelplaats te gebruiken of huren:

1 Gratis gebruik

Weinig ruimte nodig en weinig materiaal nodig? Je hebt bijvoorbeeld tafels, stoelen en wat vierkante meter nodig voor die ene workshop die je al zo lang wou organiseren, je zoekt een gezellige plek om dat gedurfde debat, talk of voorstelling te laten plaatsvinden, wou al wel langer eens die collectieve tekensessie organiseren of die vette petanquewedstrijd? Wees al-tijd welkom!

Stelplaats stelt haar ruimte en basis aan materiaal hiervoor gratis ter beschikking. Wat bieden we:

 • oppervlakte hal: 800m²
 • tafels en stoelen (bij mooi weer ook een buitenterras)
 • 2 petanquebanen (buiten)
 • elektriciteit, wifi en verwarming.

Voorwaarden:

 • jouw activiteit kan plaatsvinden van maandag t.e.m. vrijdag tussen 09:00 en 17:00.
 • je houdt er rekening mee dat de plek niet privé voor jou alleen is en dat er andere activiteiten tegelijk kunnen doorgaan in Stelplaats (bv. klanten van de ateliers die passeren, skaters die langskomen..) Lekker gezellig samen, toch!
 • de bar is tijdens een doordeweekse dag niet geopend. Een eigen drankje of knabbel meenemen kan dan weer wel.
2 Partnerschap

Let’s team up! Stelplaats heeft zelf maar 4 handen in 1 week, maar houdt wel van véél coole ideeën waar het graag haar schouders mee onder zet. Broed je dus zelf op een nieuw project XS of XL, maar zoek je, naast fysieke ruimte, ook een partner om je project mee te vervolledigen en te realiseren? Dan zit de kans erin dat we goede vrienden kunnen worden! Want 1 + 1 = 3, toch?

Wat houdt een samenwerking in:

 • Afhankelijk van de ideeën van beide partijen bekijken wat samen mogelijk is en stemmen het project en de missies op elkaar af. We zetten elkaars sterktes maximaal in. We maken er samen een uniek verhaal van.
 • Praktisch: welke dagen kan dit? Moet ik dan huur betalen? Welke (bar)inkomsten krijg ik? Moeten we materiaal kosten betalen? Stelplaats is van het principe als je samen iets organiseert, het ook voor beiden een win moet zijn. Afhankelijk van de type samenwerking die we op poten zetten, bekijken we navenant ook de praktische en financiële kant. Hier hebben we geen vaste formule voor, maar zoeken we naar een evenwicht zodat inkomsten en uitgaven voor beiden partners interessant blijft.
3 Externe verhuur

Stelplaats zal één keer per week de ruimte verhuren aan externe initiatieven zodat zij zelfstandig hun project kunnen realiseren.

We verhuren onze ruimte in de eerste plaats aan experimenterende jongeren, en eenmaal per maand aan organisaties met een sociaal-culturele insteek. Wij zijn GEEN plek voor trouwfeesten, bedrijfsfeesten, ect…

Stelplaats werkte een vaste manier van werken uit voor het inrichten en gebruiken van de ruimte. Want goede afspraken is goede vrienden, toch?

Wat biedt Stelplaats:

 • what you see is what you get - principe: de hal (800m²) met tafels, stoelen....
 • uitbreiding met terras en buitenruimte bij goed weer
 • een volledig uitgeruste bar met vast drankenaanbod en vast barpersoneel
 • wifi, verwarming, elektriciteit en sanitair
 • één projectmanager die voor en tijdens je event klaar staat om al je vragen te beantwoorden.

Praktisch? Voorwaarden, huur, drankinkomsten…?
Neem dit document grondig door voor je een aanvraag indient.

Praktische Info
Stelplaats November 2020 Fotograaf Birgit Sterckx 3730
Opening Sporthal STELPLAATS social media res wallisannika com 239
Opening Sporthal STELPLAATS social media res wallisannika com 080
Opening Sporthal STELPLAATS social media res wallisannika com 255