Clubnacht met Inconnu: de soundtrack van Vzw Onbekend | Stelplaats

01/04/22

Clubnacht met Inconnu: de soundtrack van Vzw Onbekend


Twee jaar na de lancering van Inconnu, organiseert Vzw Onbekend hun concept in de club van Stelplaats. Zaterdagavond brengen de organisatoren van Meadow Festival Brusselse producers Raär, Öspiel en Outsider Perception Syndrome naar Leuven voor een nacht vol eersteklas techno.

Ter voorbereiding van hun feest stelden we aan de organisatie enkele muzikale vragen die hun collectief kenmerken.

Beelden door Myrte Doom.


In de zomer organiseren jullie voor de vierde keer in Herent Meadow Festival. Is er voor jullie een nummer verbonden aan de vorige edities?


Blu Samu - I Run

Dit nummer hebben we gebruikt voor onze eerste - redelijk amateuristische - promotievideo. In de video plakten we stickers van Meadow in Herent op dit heerlijk zomerse hip hop-deuntje. We hadden er allemaal enorm veel goesting in!


Wat was een van de spannendste momenten in de geschiedenis van VZW Onbekend?


Tijdens de eerste editie van Meadow stond nog niet alles helemaal op punt. Op een bepaald moment begon het heel hard te gieten, waardoor er zich een waterzak begon te vormen in het zeil boven de booth. Het mooie aan dat moment was dat het publiek zich niets leek aan te trekken van de regen, het leek voor nòg meer sfeer te zorgen. Met een glimlach op ons gezicht zorgde we ervoor dat de waterval de DJ booth niet zou bereiken. Een moment dat nog lang in ons collectief geheugen zal zitten.


Zaterdag nemen jullie de club in Stelplaats over. Wat is voor jullie de perfecte track om de avond mee te openen?


Two Shell - Contactless

We kozen dit nummer om twee redenen. De track is breaky, wat sterk aansluit bij Jo, programmator, zijn muzieksmaak. Daarnaast heeft het nummer ook hypnotische elementen, wat mooi aansluit bij de muzikale lijn van de komende clubnacht met Inconnu.


Wat is jullie favoriete nummer voor de opbouw ?


Technotronic - Pump up the jam

Een klassieker die ons elke keer van de nodige energie voorziet bij de opbouw.


Op jullie line-up staat Brussels DJ en producer Raär. Kan je een nummer van hem aanraden voor zij die Raär nog niet kennen?


Raär - L’accomplissement

Raär is een heel veelzijdige artiest. Van meer donkere, droge producties tot opzwepende en spacey tracks. Dit nummer is een mooi voorbeeld van dat laatste - super aangename sound.


Is er een closing track onlosmakelijk verbonden aan VZW Onbekend?


Jan Vercauteren - Poisoned

Niet echt, aangezien we een veelheid aan stijlen brengen op onze verschillende evenementen. Vorige jaar heeft local boy Meadow afgesloten met een kei van een set. Dus kiezen we bij deze vraag voor een track van hem.


Wat is jullie favoriete nummer voor de afterparty?


OMNISELF - Dreamkeeper

We zijn geen fervente afterpartiers, maar als we eentje doen staat deze zeker op.

Meer info & tickets
Groepsfoto 3 min
Groepsfoto 4 min
ANDERE BLOGPOSTS