Nachtwandeling brengt de Leuvense nacht en haar verhalen… | Stelplaats

12/11/20

Nachtwandeling brengt de Leuvense nacht en haar verhalen & mythes in beeld.


Nachtwandeling brengt de Leuvense nacht en haar verhalen & mythes in beeld (en geluid). Een ode aan de Leuvense nacht vroeger, nu en met een blik op de toekomst.


Feesten organiseren, zit er nog een hele poos niet in. Dat geeft ons de tijd om het verleden (en heden) van de Leuvense nacht de grandeur te geven die ze verdient. Daarom sloegen nacht en Nachtplan de handen in elkaar. We maakten een reeks audioverhalen op basis van interviews met jonge en oude legendes uit het Leuvense nachtleven.

Het resultaat is ‘Nachtwandeling’: een wandelroute met audioverhalen langs iconische plekken die het Leuvense nachtleven kleur gaven doorheen de voorbije decennia. Ga op ontdekkingstocht langs knusse en ruwe dansvloeren, donkere en fel verlichte gevels en oneindig veel grote en kleine verhalen die je onderweg kan beluisteren.

Je kan de wandeling doen wanneer je maar wil. Wat heb je nodig? Een smartphone en een koptelefoon of oortjes.


Locaties


1. STELPLAATS: In Stelplaats gaan de feesten door in één klein, donker kot waar het zweet ‘s ochtends van de muren druipt.

2. MANHATTEN: De eerste megadancing van de Benelux, de Manhattan, bracht niet alleen de grootste der aarden naar Leuven, maar ook hun exotische gewoontes zoals ‘veganisme’.

3. CLUB SILO: Tussen 1993 en 2011 zette Silo Leuven definitief op de nightlife-kaart in België. Een ronduit indrukwekkende lijst namen passeerde daar de revue: van Jeff Mills over Derrick Carter tot Moodymann.

4. BELGISCH KONGO: “Alle platen zijn zwart. Echt goeie dansmuziek wordt gemaakt door zwarte mensen. Prince is God.” Dat waren drie geboden van“dancetaria” Belgisch Congo.

5. RUMBA & CO: Van spaghetti tot techno - dat moet zowat de meest beknopte samenvatting zijn van de geschiedenis van Rumba.

6. CAFE APERO: Het verhaal van de huidige AperO start op een F-16 basis van de Belgische Luchtmacht. Echt. Waar.

7. DER MACHINE: Der Machine wou een nachtelijk toevluchtsoord zijn voor iedereen. Alles was er mogelijk en iedereen was er welkom. En dat mag je letterlijk nemen.


Nachtwandeling is nooit af. Heb je zelf een verhaal dat we moeten brengen? Stuur naar info@nacht.be. Nachtwandeling is een samenwerking tussen Nachtplan & Nacht. Blijf hier op de hoogte van dit project.


foto’s: Jente Waerzeggers
vormgeving: Emile De Gyndt

Ontdek hier de wandelroute
Nachtwandeling analog 10
Nachtwandeling analog 6
Nachtwandeling analog 5
ANDERE BLOGPOSTS