Stelplage on air x Crowd Console x Interview with Lichen… | Stelplaats

26/08/20

Stelplage on air x Crowd Console x Interview with Lichen Adress


Crowd Console is ontstaan uit de as van de quarantaine, de zelf-isolatie en de vele highs en lows die volgden. De oorspronkelijke insteek was om game-nights te hosten, waar een muzikant zou worden uitgenodigd om gameplay live te begeleiden met muziek. Ondertussen zijn al een paar avonden in Stelplaats en de eerste edities van een maandelijkse radioshow op The Word achter de rug. De rode draad blijft echter het samenbrengen van zowel artiesten als publiek. Op 6 augustus zaten we samen met de artiesten die op de tweede editie van Crowd Console in Stelplaats speelden, en legden hen dezelfde vier vragen voor.


INTERVIEW MET LICHEN ADRESSHoe belangrijk zijn fysieke events nog in een tijd van eraves en online concerten/gatherings?


Ik heb zelf aan veel url raves meegedaan tijdens de lockdown en heb samen met vrienden ook Conjunktival georganiseerd. Die raves zijn leuk voor de muziek en om mensen te leren kennen van over heel de wereld, maar ik moet toch zeggen dat ik irl events wel heb gemist. Ik vind dat er nog steeds een groot verschil is tussen iets achter je pc ervaren en het in real life mee te maken. Irl events zijn echt anders: je hebt die sound, die fysieke ervaring, al je zintuigen worden getriggerd. Irl en url hebben elke goede punten, ik wil niet zeggen dat het één beter is dan het ander, maar ik zou het wel jammer vinden moest alles nu url gaan.


Hoe zou jij de scene in België willen zien groeien?


Ik zou het wel cool vinden als het gemakkelijker werd voor artiesten die geen platform hebben om iets te organiseren. Je hebt wel al een paar instituten die daar mee bezig zijn, maar vaak heb je al een heel netwerk nodig om daar binnen te geraken. Het zou cool zijn als die meer dingen zouden doen om nieuwe artiesten een platform te geven, of mensen die bijvoorbeeld een rave avond willen houden ondersteunen.


Heeft internet muziek veranderd?


Door internet is muziek gewoon toegankelijker geworden voor iedereen die een internetconnectie heeft. Daardoor ontstaan er sowieso coole dingen, zoals de vermenging van zeer diverse invloeden, wat daarvoor misschien niet meteen zou gebeurd zijn. Internet zorgt zeker voor een soort van versnelling in cultuur.


Kan je iets delen wat je hebt geleerd tijdens de lockdown?


Door de lockdown zijn veel mensen ideeën waar ze al lang mee zaten gewoon beginnen uitvoeren. Waarschijnlijk omdat veel mensen plots veel vrije tijd hadden. Het sentiment van dat als je een idee hebt je er gewoon voor moet gaan, overheerste wel bij mij.


Interview door Wannes Dewit.

A3199199186 10
ANDERE BLOGPOSTS