Stelplage on air x Crowd Console x Interview met dj… | Stelplaats

31/08/20

Stelplage on air x Crowd Console x Interview met dj selfctrl


Crowd Console is ontstaan uit de as van de quarantaine, de zelf-isolatie en de vele highs en lows die volgden. De oorspronkelijke insteek was om game-nights te hosten, waar een muzikant zou worden uitgenodigd om gameplay live te begeleiden met muziek. Ondertussen zijn al een paar avonden in Stelplaats en de eerste edities van een maandelijkse radioshow op The Word achter de rug. De rode draad blijft echter het samenbrengen van zowel artiesten als publiek. Op 6 augustus zaten we samen met de artiesten die op de tweede editie van Crowd Console in Stelplaats speelden, en legden hen dezelfde vier vragen voor.


INTERVIEW MET DJ SELFCNTRLHoe belangrijk zijn fysieke events nog in een tijd van eraves en online concerten/gatherings?


Ik had tijdens de lockdown niet zo veel drang om die online events te volgen, misschien omdat ik het nog steeds heel belangrijk vind om muziek samen met mensen in een ruimte te beleven. Het kan mij niet zo veel schelen of die muziek live wordt gespeeld of gedraaid, als de ervaring maar “live” is. Het blijft wel nog steeds taboe om iets niet live te spelen, of om de dingen meer performance-achtig aan te pakken.


Hoe zou jij de scene in België willen zien groeien?


Ik vind het leuk dat er zowel artiesten zijn als feestjes die een beetje buiten het regulaire pop-rock clubcircuit van België bewegen. Ons clubcircuit heeft wel een beetje een blinde vlek voor wat er daarbuiten nog allemaal gebeurt. Er zijn wel veel coole plekken in België, ik hoop vooral dat ze blijven overleven. Met corona ziet het er wel naar uit dat alles gaat sneuvelen.


Heeft internet muziek veranderd?


Internet heeft mijn muzieksmaak alleen al zeer sterk beïnvloed. Rondzoeken op het internet neemt wel een groot deel van mijn leven in, zowel door er tijdens mijn jeugd dingen te ontdekken en zo een plaats in deze wereld te vinden, als nu nog in mijn dagelijkse routine. Als luisteraar en fan vind ik het ook gewoon geweldig dat veel artiesten nu zo bereikbaar zijn. Er zijn veel muren gesloopt tussen artiest en publiek, wat wel leuk is.


Kan je iets delen wat je hebt geleerd tijdens de lockdown?


Ik heb geleerd dat ik ontzettend graag sport. Dat is redelijk cliche eigenlijk want er zijn heel veel mensen beginnen sporten tijdens de lockdown. Een uur gaan lopen is voor mij een goede vorm van meditatie. Dat sporten wil ik ook behouden in mijn dagelijks leven, ik heb daar het belang zeker van ingezien.


Interview door Wannes Dewit.

ANDERE BLOGPOSTS