Stelplage on air x Crowd Console x Interview with Margot… | Stelplaats

29/08/20

Stelplage on air x Crowd Console x Interview with Margot Mankiyan


Crowd Console is ontstaan uit de as van de quarantaine, de zelf-isolatie en de vele highs en lows die volgden. De oorspronkelijke insteek was om game-nights te hosten, waar een muzikant zou worden uitgenodigd om gameplay live te begeleiden met muziek. Ondertussen zijn al een paar avonden in Stelplaats en de eerste edities van een maandelijkse radioshow op The Word achter de rug. De rode draad blijft echter het samenbrengen van zowel artiesten als publiek. Op 6 augustus zaten we samen met de artiesten die op de tweede editie van Crowd Console in Stelplaats speelden, en legden hen dezelfde vier vragen voor.


INTERVIEW MET MARGOT MANKIYANHoe belangrijk zijn fysieke events nog in een tijd van eraves en online concerten/gatherings?


Die online raves waren niet echt mijn ding, voor mij was die stap om echt je computer weg te leggen en te beginnen dansen te groot. Het is wel belangrijk om je thuis te kunnen scheiden van de plaats waar je naar een feest gaat. Ik vind het geweldig om muziek samen te kunnen beleven met andere mensen, ook al kan je nu nog niet dansen. Voor mij is het heel belangrijk om echt in die vibe te zitten, en van thuis uit gaat dat niet echt denk ik.


Hoe zou jij de scene in België willen zien groeien?


Ik zou het misschien leuk vinden als er meer met de locatie wordt geëxperimenteerd. Al de raves en concerten gebeuren nu allemaal op dezelfde, gekende locaties. Dat is natuurlijk gemakkelijk, de infrastructuur is daar al, maar de locatie alleen kan zo veel doen. Dat kan echt een extra dimensie geven aan die evenementen. Ik woon sinds kort in Brussel en daar is zo veel leegstand, ik kan dat echt niet vatten. Daar kan zeker iets mee gedaan worden.


Heeft internet muziek veranderd?


Ja, heel hard. Een paar jaar geleden ging ik voor de eerste keer naar een Perron Zes feestje. Ik kwam daar toe en stapte echt een andere wereld binnen, ik kon die muziek gewoon niet plaatsen. Toen ik dat aan mijn vrienden probeerde te beschrijven vertelde ik hen dat ik het beetje internetmuziek vond. Zoals de muziek die hier nu wordt gedraaid; ik vind dat echt internetmuziek, ik weet niet hoe ik dat anders moet beschrijven. Door het internet is er zó een groot aanbod aan muziek en dan heb je echt die drang om de grenzen te gaan opzoeken. Mensen spelen nu steeds raardere muziek op feestjes, dat is echt puur door het internet.


Kan je iets delen wat je hebt geleerd tijdens de lockdown?


Ik vond de lockdown niet zo erg, ik moest dan mijn thesis schrijven dus dat was echt perfect. Ik heb misschien wel geleerd dat ik nogal snel “fear of missing out” heb. Als er een feestje is dan heb ik er heel veel moeite mee om dat te laten. Tijdens de lockdown was er gewoon niks en kon ik dus perfect mijn focus houden. Toch merk ik nu wel, nu alles terug een beetje op gang begint te komen, dat ik daar wel echt van kan genieten.

ANDERE BLOGPOSTS